Samuel Muñoz Bernardeau
Mètode Ressonància i Consciència Sensorial

Nascut a València, inicia els seus estudis de flauta al Centre Artístic Musical de Bétera amb Adrián Serrano, qui serà el seu principal professor juntament amb Magdalena Martínez fins a obtenir el títol de Professor Superior amb Premi Extraordinari al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Tot seguit continua la seva formació musical a Alemanya, amb Jean-Claude Gèrard a la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Robert Winn a la Hochschule für Musik und Tanz Köln i un Postgrau al Royal College of Music de Londres amb Jaime Martín i el piccolista Stewart Mcllwham. 

A més, complementa la seva formació acadèmica en cursos o classes amb flautistes com Robert Dick, Silvia Careddu, Aurèle Nicolet, Vicens Prats i Pirmin Grehl. 

Ha col·laborat en diverses orquestres espanyoles i alemanyes entre les quals es troben la Real Orquesta Sinfònica de Sevilla, l'Orquestra del Palau de les Arts de València, l'Orquestra de València, l'Orquestra Simfònica de Galícia i la Komische Oper de Berlín entre d'altres. També ha tocat com a solista amb l'Orquestra Nacional d'Andorra al Palau de la Música Catalana. 

A la seva plaça des del 2011 com a flauta co-solista a la Neubrandenburger Philharmoniker (Alemanya) i la seva experiència camerística, on obté diversos primers premis en concursos amb el pianista Cosmin Boeru, cal ressaltar el seu interès per la pedagogia i les tècniques corporals. Així, a més de la seva formació musical, ha fet cursos com l'Anatomia de gest respiratori, la Respiració segons Ilse Middendorf i Tècnica Alexander. 

La seva activitat com a docent està en gran part influenciada pel mètode Ressonància, on és professor certificat des de l'any 2017, i la Consciència Sensorial. D'aquesta darrera és professor en formació amb Enric Bruguera. 

Actualment Samuel resideix a Mallorca i forma part de l'equip creatiu de Let's Play Again, un projecte novedos on convergeixen diverses arts i es realitzen tallers presencials i online.