BENVINGUDA del DIRECTOR DEL CONGRÉS  imageBENVINGUDA del DIRECTOR DEL CONGRÉS  imageBENVINGUDA del DIRECTOR DEL CONGRÉS  image
Benvinguts al II Congrés Internacional de Flauta de Bétera, per a Víctor Gámez i per a mi, és un orgull poder fer este segon Congrés  Internacional de Flauta de Bétera, tot possible gràcies al suport de la Regidoria de Cultura i l’Ajuntament de Bétera i la col.laboració inestimable del Centre Artístic  Musical de Bétera.
Un esdeveniment que vol ser un referent flautístic valencià per a tot el  país per que aplegarà a dos flautistes excepcionals,  a  més de flautistes valencians que són referents a tota Espanya com a solistes i professors en algunes de les millors orquestres i escoles de l’estat. També professionals nascuts a Bétera i tots ells formaran el grup de professors i professores de flauta del  congrés.  
Felix Rengli és un gran pedagog de la flauta, professor a Basel i Lugano,  i reconegut solista internacional que formarà tàndem amb Kersten McCall, solista de la prestigiosa Concertgebouw Orkest d’Amstderdam, solista internacional i professor al Conservatori d’Amsterdam.
Juntament amb estos dos grans solistes internacionals tindrem a Juan Carlos Chornet solista de l’orquestra de Granada i professor de l’escola Esmar, Salvador Martínez solista de l’orquestra de València i professor de l’escola Reina Sofía, Paco Varoch solista internacional de flautí, membre de Mahler Chamber Orchesta i professor convidat a la Hochschule Dortmunt. 
María del Carmen Fuentes doctora per la universitat d’Aveiro (Portugal) especialista en flautes i repertori del s. XIX,  ens aportarà una expossició d’instruments i les seues investigacions en este camp. 
Tindrem a Oscar de Manuel com a especialista en música de flamenc,  premi Music Awards 2022 i reconegut solista internacional de flamenc. 
Des de Bétera tindrem dos grans flautistes, naixcuts a Bétera. Des de l’organització del Congrés continuem donant impuls als talents locals eixits del Centre Artístic Musical de Bétera Samuel Muñoz, especialista en la tècnica Resonanz i  Eduard Sánchez, professor al Conservatori de Barcelona i solista internacional. 
Per als flautistes més menuts tindrem un equip especial format pels mestres del CAM de Bétera Pilar del Campo,  Neus Sanmartín i Laura Navarro. Totes elles fan una magnífica tasca pedagògica i concertística i este congrés serà un punt d’encontre per a que tots els xiquets puguen disfrutar i aprendre d’estos excepcionals professors convidats al Congrés  Internacional de Flauta de Bétera.
Els professors convidats participaran en tallers, conferències i activitats organitzades durant tot el cap de setmana que aniran dirigides tant a estudiants i professionals de la flauta, com als flautistes més joves. A més hi hauran exposicions de les principals marques de flautes organitzades per diverses botigues.
Hi haurà un concert dissabte amb els solistes Felix Rengli i Kersten MacCall que interpretaran algunes de les peces més emblemàtiques del repertori flautístic i el diumenge, per a tancar el Congrés, tindrem un concert amb professors i alumnes amb alguna sorpresa per a que tant públic com alumnes disfruten d’un gran  concert final.
Un esdeveniment excepcional que ja és  un referent flautístic valencià i espanyol i que situa a Bétera dins del panorama europeu de congresos de flauta. Un Congrés internacional que és possible gràcies al suport i l’ajuda de l’Ajuntament de Bétera, la Regiduria de Cultura i la inestimable col·laboració del Centre Artístic Musical de Bétera.

Cordialment

Vicent Morelló i Broseta