Salvador Martínez Tos
Flauta Solista de l'Orquestra de València i Professor Assistent de la Càtedra de Flauta de l'Escola Superior de Música "Reina Sofia" de Madrid

Nascut a Manises (València) en 1968, estudia en el Conservatori Superior de Música de València, amb Mª Dolores Tomás, on obté el "Premi d'Honor Fi de Carrera". Posteriorment rep consells de professors com A. Marion, R. Guiot i B. Kuijken.

Amplia els seus estudis de flauta en el "Rótterdam Conservatorium" d'Holanda amb Jacques Zoon, 

on obté "UM Diploma" (Diploma solista) amb les màximes qualificacions. 

Guardonat en diversos concursos, Salvador Martínez ha obtingut el Primer Premi de la Societat Bach de Madrid i el Primer Premi de la fase solista del Concurs Nacional de Joventuts Musicals d'Espanya.

Des de 1988 ha format part de l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Balears, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i Orquestra de València, treballant sota la direcció de prestigiosos directors com ara Zubin Metha, Valery Gergiev, Kurt Sanderling, Gunter Herbig, Pinchas Steinberg, Eliahu Inbal, Vladimir Fedosseyev, entre altres. 

En la seua trajectòria com a solista ha interpretat els concerts de Brandenburg, W. A. Mozart, J. Ibert i L. Berstein amb les orquestres Camerata Sa Nostra, Pablo Sarasate de Pamplona, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Collegium Instrumentale i Orquestra de València sota la direcció de Josep Pons, Lawrence Foster, Walter Weller, Heinz Wallberg, Yaron Traub i Jacques Zoon.

Ha col·laborat també amb diverses formacions cambrístiques com ara: grup "Manon", "Cambra XX", "Taima Granada" i orquestra de cambra "Manuel de Falla". 

Ha sigut professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) així com en el curs de “Expert en Anàlisi i Interpretació musical”, títol propi de la Universitat d'Oviedo, organitzat en col·laboració amb el Conservatori “Julián Orbón” d'Avilés. 

És habitualment convidat com a professor en les joves orquestres de la Comunitat Valenciana (JOCV), Catalunya (JONC), Murcia i Nacional d'Espanya (JONDE). També ha format part de l'equip docent encarregat en la preparació d'una gira de concerts de la Filharmònica Jove de Colòmbia al costat del mestre Andrés Orozco Estrada. Des de llavors manté una estreta relació amb aquest projecte de la Fundació Bolivar Davivienda amb el qual col·labora anualment com a jurat en les audicions dels nous joves flautistes que formaran part d'aquesta orquestra en les futures edicions.

Ha sigut part del jurat qualificador dels exàmens de màster en l'especialitat de flauta travessera de la Haute École de Musique de Genèva (Suïssa) així com del 3er Concurs Internacional de flauta Franz Cibulka Musikwettbewerb a la ciutat de Graz (Àustria).

Actualment és Flauta Solista de l'Orquestra de València i Professor Assistent de la Càtedra de Flauta de l'Escola Superior de Música "Reina Sofia" de Madrid.