María del Carmen Fuentes Gimeno
Flautes Històriques

Realitza els estudis superiors al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de la seua ciutat natal, València. Posteriorment estudia amb Juana Guillem, Benoît Fromanger i Marcos Fregnani. Assistix a masterclasses amb P.I. Artaud, P.L. Graf, Vicens Prats, P. Lloyd, R. Ghiani i S. Martínez així com a cursos de traverso barroc amb W. Hazelzet i P. Thalheimer. Obté un Màster en Música Antiga en l'especialitat de traverso barroc i un Màster de Pedagogia Instrumental en la Hochschule für Musik de Nürnberg amb les màximes qualificacions. Des de 2002 és membre del cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana. Ha impartit seminaris de pedagogia musical, organitzats pel Goethe Institut, a La Paz (Bolívia) i a Lima (el Perú). 

Va ser membre de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i de l’Orquestra Concert-München a Munic, així com de diversos grups de cambra. Participa en festivals de música de cambra a Nuremberg, Erlangen, Banz... així com en concerts amb membres de l'Orquestra simfònica de Bamberg. Ha gravat diversos Cds amb Marcos Fregnani i Susanne Hartwich-Düfel. Participa habitualment en concerts amb el grup de música antiga Musica Trobada de València.

Actualment està finalitzant els seus estudis de Doctorat en Música (Performance) en la Universitat de Aveiro, Portugal, sota la direcció de Lucca Chiantore, tenint com a tema les flautes alternatives a Böhm de fins del s. XIX i principis del XX a Alemanya. Com a investigadora de INeT, Institut d'investigació associat a la Universitat de Aveiro, ha participat en els congressos d'Investigació Artística Hands on Flute de Aveiro (2017, 2018), en l'II Congrès Doctoral de musique et musicologie de la Université de La Sorbonne, París (2019), en les IX Jornades Instrumenta de Madrid (2020), en diverses edicions de les Jornades d'Investigació Artística dels Pirineus (2021, 2022, 2023, 2024) i en les Jornades d'Investigació Artística de la ESMAR (2022). En esta última, l'Escola Superior de Música d'alt Rendiment, impartix seminaris sobre “Projectes temàtics” dins del mòdul de Models d'Investigació musical, artística i musicològica. Al costat de Marcos Fregnani ha realitzat una sèrie de seminaris sobre “La importància de l'organologia i el desenvolupament de l'instrument en la interpretació i pràctica artística” per a la ABRAF (Associació brasilera de flautistes); ha participat com a ponent en la VI Convenció de flautes de l'Associació de flautistes d'Espanya al maig de 2023 a Màlaga amb el tema Les flautes Schwedler, l'últim baluard de les flautes de Sistema Antic a Alemanya.