Juan Carlos Chornet
Flauta solista de l'Orquestra Ciutat de Granada i Solista Internacional

Format en els Conservatoris Superiors de Música de València, Madrid i Héctor Berlióz de París, Juan Carlos Chornet va iniciar una intensa carrera musical l'any 1990 que li ha portat per escenaris de tota Europa.

Com a solista o al costat de formacions de càmera ha sigut dirigit per alguns dels més prestigiosos directors del moment, com Christopher Hogwood, Frans Brüggen, George Benjamín, Josep Pons, Fabio Biondi, Rinaldo Alessandrini, Harry Christopher, Lorin Maazel… actuant al costat de solistes com Marta Almajano, Victòria De Los Angeles, Jana Bouskova, Vitòria Mullova, Plácido Domingo entre altres.

Des de 1991 és flauta solista de l'Orquestra Ciutat de Granada ciutat on residix. Activitat que compagina amb la de professor de l'Escola Superior de música d'Alt Rendiment de València (Esmar). Al costat de l'Orquestra Ciutat de Granada ha participat en totes les seues gravacions i gires internacionals Alemanya, Àustria, Itàlia, Gran Bretanya, Bèlgica, Portugal….. 

 Juan Carlos Chornet ha actuat, així mateix, al costat de moltes de les principals orquestres del país, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, Orquestra de cambra Teatre Lliure, etc. en escenaris, cicles i festivals de Granada (Festival I. de Música i Dansa), Festival de Música d'Úbeda, Festivals de Santander i Sant Sebastià, Festival de Música Contemporània d'Alacant, Auditori Nacional de Madrid, Teatre de la Maestranza de Sevilla, Palau de la Música de València, Palau de la Música Catalana, Auditoris de Saragossa, Tenerife, etc. Va formar part de l'Orquestra que es va crear per a la inauguració del Palau de les Arts de València. 

És membre fundador del Ensemble Neo Ars. Este grup va nàixer en 2008 a partir de l'experiència dels seus membres en la interpretació i composició de la música contemporània i el seu objectiu fonamental és secundar i fomentar l'excel·lència en eixos àmbits. Des de la seua creació el grup realitza una intensa activitat dins i fora de les nostres fronteres, oferint recitals en destacats esdeveniments i espais: Cicles series 20/21 del CNDM, Jornades de música contemporània de Màlaga, congrés a Espanya de la European Festivals Association, Centre Blumental de Tel Aviv, Centre Cerise de Paris, teatre Central de Sevilla o Teatre Alhambra de Granada entre altres.

Si bé la seua ocupació principal és com a solista, Juan Carlos Chornet porta igualment parella una gran activitat pedagògica, que li ha portat a impartir classes magistrals, cursos i conferències en els principals Cursos i Màster espanyols, en diverses orquestres joves d'Espanya, així com en el Conservatori Superior de Música de Granada, del qual va ser professor des de 2004-2008 i Conservatori Pernambucano de Recife (el Brasil). És professor de l'Acadèmia Internacional de Música Manuel de Falla, així com professor assidu de l'Orquestra Jove d'Andalusia i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. 

Col·laborador habitual de nombroses formacions cambrístiques, grup Mintaka 07(flauta i percussió) Trio Silénus, Ensemble Nayb, i membre fundador del Grup Emmurria (Taller andalús de música actual), al costat del qual ha interpretat estrenes mundials d'obres de José García Román, Luis de Pablo, S. Holt… i primeres audicions a Espanya d'obres de G. Crumb, M. Gould, S. Holt, T. Keuris, G. Kroll, Krystrof Penderecki, I. Yun, etc.

Col·labora habitualment amb el trio Arbós i el Grup Neo Percussió, projecte Guerrer, etc. Forma duo de manera regular amb la arpista Daniela Iolkicheva. Forma duo de manera regular amb el clavecinista Darío Moreno.

A més de les seues intervencions al costat de l'Orquestra Ciutat de Granada, Chornet oferix cada vegada més recitals com a solista, comptant amb un ampli repertori i amb una projecció artística assentada i avalada sempre per les més altes cotes de qualitat.