Ana Muñoz Bernardeau
Solista principal de la “Banda Sinfónica Municipal de las Palmas de Gran Canaria”

Ana Muñoz Bernardeau és flauta solista principal de la “Banda Sinfónica Municipal de las Palmas de Gran Canaria” des de 2019.


Va nàixer en 1990 a València i inicia els seus estudis de flauta travessera als 5 anys amb Adrián Serrano. En 2008 és tutelada per Magdalena Martínez i inicia el Grau Superior de Flauta Travessera al “Conservatori Superior Salvador Seguí de Castelló” amb la professora Fina Cano obtenint el PREMI EXTRAORDINARI final de carrera el 2012.


De 2013-2015 realitza un Màster d'Interpretació en la seva especialitat instrumental a la “Hochschule für Musik und Tanz Köln” amb els professors Dirk Peppel (flauta solista “Badischen Staatskapelle Karlsruhe”) i Ulrike Siebler (piccolo “Sinfonie Orchester Wuppertal”).


Fa cursos i classes de perfeccionament musical amb Christina Fassbender, Samuel Muñoz Bernardeau, Isabel Vila, Renate Greiss-Armin, Dejan Gavric, Salvador Martinez i Johanne Valérie Gélinas.


Ha col·laborat en orquestres com la “Orquesta Filarmónica de Gran Canaria”, “Carpe Diem Chamber Orchester St. Petersburg”, “Folkwang Kammerorchester Essen”, “Orquesta Sinfónica de Las Palmas”, “Orquesta Sinfónica del Atlántico”, “Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana”, “Das Junge Orchester NRW”, “International Orchestra Projekt” sota la batuta de Roberto Benzi, “Joven Orquestra Simfònica de Castelló” i “Orquestra Ciutat de Llíria”, entre d'altres.


Ha participat com a flautista i picolista en projectes com “Sigue la música” (2018) amb Gran Canària Wind Orchestra i Fernando Palacios (Festival Internacional de Música de Canarias 2018); “Ensemble Salvaje” (FIMC 2019); “Echo aus Montepulciano” subvencionat pel Conservatori de Colònia realitzant concerts i rebent classes magistrals de música contemporània a Montepulciano (Itàlia) i ciutats alemanyes com Colònia, Wuppertal i Aachen (2014); gravació de “Suling-Suling, José Maceda” per al XVI Internationale Werkstattfestival Deutschlandfunk Köln (Forum neuer Musik 2015); “Schubert Versus Weill” sota la direcció artística de la companyia Pina Bausch (2014).


Així mateix ha guanyat el I PREMI del “Concurs Nacional de Cambra Ciutat de Borriana” juntament amb el quintet de vent-fusta “Bella et Bestiae” el 2010; i ha ofert concerts com a solista al costat de la “Banda Simfònica de Bétera” el 2010 i la “Banda Sinfónica Municipal de las Palmas de Gran Canaria” en l’emblematic auditori Alfredo Kraus en commemoració pel dia de la dona (Març 2019). 


Com a docent, ha treballat com a professora de flauta travessera al  Conservatori Professional de Música de Les Palmes de G.C, així com de diferents escoles a València, Colònia, Düsseldorf, Bonn i Gran Canària. Actualment finalizta el Grau d’ Educació Primaria amb menció d’Educació Musical a la Universitat Internacional de València. 


Cal destacar la seva predilecció per la música de cambra, on actualment és membre dels atractius ensembles “Emvoes” (València) i “Antithesis” (Canàries). A més a més, forma part de l'ensemble “Lothar Siemens” on es promou la nova creació de música canària i del trio Bonino-Quintana-Bernardeau, juntament amb el compositor i pianista Manuel Bonino i el violoncel·lista Ángel Luis Quintana, on interpreten música original del mateix compositor per a la formació.