Mario Caroli
Solista Internacional

"Mario *Caroli té una habilitat quasi sobrehumana, combinada amb una intel·ligència musical extraordinària". - Guia d'enregistrament estatunidenc


"Ell va fer un so en el qual volies beure". - New York Times


"Un músic les possibilitats del qual són il·limitades". - Le Monde de la Musique


"La gamma de colors i textures que obté aquest destacat solista és increïblement bella". - El guardià


Amb motiu d'un dels recitals de Mario *Caroli en la *Société *Philarmonique de *Bruxelles, un crític va comentar: “el públic va quedar literalment sorprés per la seua tècnica, la seua potència, la seua poesia i la seua musicalitat”, mentre que el seu primer recital en el *Théâtre *du *Châtelet a París estava cridada a ser "d'un poder evocador sorprenent".

Mario *Caroli apareix regularment a les sales de concerts més grans del món, incloent-hi les Sales Filharmòniques de Berlín i Colònia, el *Konzerthaus de Viena, el Royal *Festival Hall a Londres, el *Théâtre *du *Châtelet i l'Òpera *Garnier a París, el Lincoln *Center de Nova York (en el cicle de "Grans intèrprets"), *Oji Hall, *Suntory Hall i Opera *City *House de Tòquio, el Parc *della Musica a Roma, el *Palais dones *Beaux *Arts de Brussel·les, l'Amsterdam *Muziekgebouw.

Toca concerts de flauta - de Vivaldi a *Sciarrino, així com *Mercadante, *Ibert o *Jolivet - amb la *Orchestra *Sinfonica *Nazionale *della RAI, la *Philharmonia *Orchestra (Londres), l'Orquestra Nacional de Bèlgica, l'Orquestra de Ràdio Colònia (*WDR), l'Orquestra del Teatre de l'Òpera de Stuttgart, Orquestra de l'Òpera de *Rouen, Orquestra Filharmònica d'Estocolm, Els *Percussions de *Strasbourg, *Ensemble *Contrechamps de Ginebra, *Neue *Vocalsolisten Stuttgart, *Schola Heidelberg amb directors com Pierre *Boulez, Peter *Eötvös, *Heinz *Holliger , Christian *Mandeal, *Kazushi Ono, Pascal *Rophé, *Oswald *Sallaberger.

Mario *Caroli també va obtindre un títol universitari en filosofia (*summa cum laude, amb una tesi sobre “L'Anticrist” de Nietzsche) i és un apassionat de la poesia, el cinema i la psicologia. Aquest interés cultural recolza els seus intents de renovar i revitalitzar les visions tradicionals sobre l'instrument i el seu repertori. Més enllà del gran cànon del repertori històric de flauta, Mario *Caroli es va convertir en el solista preferit d'alguns dels més grans compositors de l'actualitat. És l'únic flautista contemporani que ha interpretat en concerts monogràfics les obres completes per a flauta de *Sciarrino, *Ferneyhough i *Jolivet. Interpretacions d'un virtuosisme, fantasia i energia enlluernadores que van fer que la crítica el diguera un “fenomen”.

El seu aspecte escènic va ser sovint un tema de crítica: "Alt i elegant, sembla ser una figura d'El Greco, amb un domini total del seu instrument" (*Muzsika, Budapest). Uns altres van escriure: "Va jugar bastant *rockeando en èxtasi, i un només podia mirar en un estupor increïble" (*Musicweb internacional, Nova York), "Un gest musical elegant i sensual, va fer un concert que no permet cap objecció ”(Diari *Basco, Sant Sebastià).

La seua discografia conté aproximadament vint títols. Els recents enregistraments d'obres per a flauta de *Jolivet (“una de les millors interpretacions escoltades en els últims mesos - potser fins i tot en uns pocs anys”, *American Rècord *Guide) i de *Sciarrino van ser rebudes amb la major aclamació possible: “*Diapason d'*or” (*Diapason), “*Recommandé” (*Répertoire), “*Coup de *Coeur de l'*Académie Charles *Cros”, “A!” (*Anaclase), "*Eccezionale!" (Música), “Millor enregistrament de l'any” (*Musicweb internacional), “Millor CD del mes” (*Amadeus i CD *Classics). Els seus enregistraments i concerts han sigut retransmesos per emissores de ràdio i televisió de tot el món.

Quant a les seues activitats didàctiques, Mario *Caroli ha impartit *masterclasses i ha treballat com a artista en residència en prestigioses institucions com la Universitat d'Harvard (on va ser convidat a realitzar la residència *FROMM entre 2007 i 2008), *Toho *College (Tòquio), l'Acadèmia *Sibelius ( Hèlsinki), el Centre *Acanthes (París, *Metz) o el *Conservatoire *Superieur de Ginebra. Després d'haver sigut professor durant 17 anys en la *Académie *Supérieure de *Musique de *Strasbourg, la ciutat on encara viu, Mario és ocupa la càtedra de flauta en la *Hochschule *für *Musik de Friburg (Alemanya), la prestigiosa classe de la qual de flauta és reconeguda mundialment. Amb motiu d'un dels seus recitals en la *Société *Philarmonique de *Bruxelles, un crític va comentar: “el públic va quedar literalment sorprés per la seua tècnica, la seua potència, la seua poesia i la seua musicalitat”, mentre que el seu primer recital en el *Théâtre *du *Châtelet de París va ser cridat a ser "d'un poder evocador sorprenent".

Artista cosmopolita i *políglota, Mario parla amb fluïdesa sis idiomes.