Kersten McCall
Solista Internacional

Kersten McCall, des de 2005 flautista principal de la Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam, va nàixer a Friburg, Alemanya, fill del compositor Brent McCall. Va créixer en Donaueschingen, on es continua celebrant cada octubre el Festival Donaueschingen de música contemporània. Va ser en aquest ric entorn musical on McCall va començar a tocar la flauta als nou anys. Més tard va estudiar amb professors com Felix Renggli, Renate Greiss i Aurele Nicolet. Entre 1997 i 2005 va ser flautista principal de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Saarbrucken, Alemanya.

Kersten McCall és guanyador del primer premi del Concurs Internacional de Flauta de Kobe i ha guanyat premis en concursos com ARD Munic, Primavera de Praga i Mendelssohn Wettbewerb Berlin. Ha sigut convidat com a flautista principal d'orquestres com la Filharmònica de Berlín i la de Nova York, l'Orquestra de la Bayerische Rundfunk i l'Orquestra Simfònica de Chicago.

Com a solista, va tocar amb la Royal Concertgebouw Orchestra, la Camerata Academica Salzburg, Els Violons du Roy, Lahti Symphony, les Orquestres de la Ràdio de Saarbrücken, Hèlsinki i Hilversum, el Sharoun-Ensemble i moltes altres, amb directors com Kurt Masur, Sandor Vegh, George Benjamin, Thomas Hengelbrock, Martyn Brabbins i Jukka-Pekka Saraste. Ha realitzat gires per nombrosos països d'Extrem Orient, Orient Pròxim, Sud-amèrica, Rússia i la majoria dels països europeus. 

En 1996 va fundar el ensemble est!est!!!est!!! per a música i interpretació contemporànies, que va guanyar diversos premis a Alemanya. Kersten McCall és membre del Llins-Ensemble i ensenya en el Conservatori d'Amsterdam.