Ensemble de Flautes de Valencia
Ensemble

L’Ensemble de Flautes de València és característic a nivell nacional, ja que compta amb un instrumental ampli i divers. Des del flautí o piccolo fins a les flautes contrabaix i sub contrabaix (única a Espanya), passa per la flauta contralt, la flauta alt, la flauta baixa i la flauta en do, la més coneguda.


La complexitat del grup ve revestida per 40 flautistes valencianes i valencians, així com de localitats pròximes, amateurs i professionals, que units per la passió cap a l'instrument, interpreten un repertori exigent tant a nivell tècnic com musical.

Abastem un repertori divers i per a tots els públics, simfònic, original per a ensemble de flautes, didàctic, religiós, de bandes sonores, infantil, líric, etc. Destaca l'aportació de grans professionals de piano, percussió i veu que col·laboren amb el ensemble. Músics que entenc la complexitat de l'orquestra de flautes i la dificultat a la qual es veuen exposats donada la singularitat de la nostra agrupació.


El Ensemble de Flautes de València està dirigit per José Carlos Hernández Alarcón.


El nostre primer treball discogràfic, PACHAMAMA “Danses of the Earth”, sota la direcció, producció i arranjaments de José Carlos Hernández Alarcón, és un cant a la naturalesa. La cuidada selecció dels temes que ho conformen es dirigeix tant a coneixedors i especialistes del món de la flauta com al públic en general. Aquest treball va estar nominat en II Edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana (2019), creats pel IVC.


Després de 9 anys de trajectòria, en l’Ensemble s'han format flautistes que pertanyen hui dia a grans orquestres i docents excepcionals que continuen compartint els seus coneixements i experiències a altres músics valencians. A més, com a equip hem realitzat activitats didàctiques (Funny Flute Day) i nombrosos concerts per tota la comunitat. Cal destacar el Concert benèfic en el Palau de la Música de València (2015), Concert com a grup convidat al Certamen Internacional de Bandes de Música (2016) i el Concert en la  Convenció de l'Associació de Flautistes d'Espanya.