Juliette Hurel
Solista Internacional

Juliette Hurel és coneguda tant en el món de la música francesa com internacional com a flautista de renom.


Va ser guardonada unànimement amb els primers premis de flauta i música de cambra al Conservatori Nacional Superior de Música de París i ha guanyat premis en diverses competicions internacionals importants. El 2004 va ser nominada al premi “Descobertes de l'Any” a les “Victoires de la Musique Classique”.

Juliette Hurel ha actuat en prestigiosos concerts com el Cité de la Musique i el Théatre des Champs-Elysées de París, el Gran Teatre de Provença, el Wigmore Hall de Londres i el Concertgebouw d'Amsterdam. Rep invitacions per actuar en festivals importants com el Festival Internacional de la Roque d'Anthéron, La Folle Journée a Nantes, el Festival Internacional de Colmar, el Festival d'Holanda, el Festival de Música de Cartagena i festivals a Tòquio i Bilbao. Com a solista molt buscada, Juliette Hurel ha tocat amb orquestres d'arreu del món, incloent l'Orquestra Simfònica Metropolitana de Tòquio, Orquesta Sinfónica de Colòmbia, Orchestre Métropolitain de Montréal, BBC National Orchestra of Wales i Hong-Kong Sinfonietta. També actua regularment amb diverses orquestres de França.


El 1993, buscant formar un duo de flauta i piano que pogués aconseguir una associació musical al més alt nivell, Juliette Hurel va començar una col·laboració amb la pianista Hélène Couvert. Gaudeixen descobrint i interpretant obres oblidades (injustificablement) del repertori, així com abordant els grans clàssics. Aquesta amistat i col·laboració musical exitosa ha donat lloc a diversos enregistraments d'àlbum aclamats.


El 2019, Juliette Hurel, Hélène Couvert i l'actriu Julie Depardieu van crear un homenatge musical a la musa artística i mecenes Misia Sert, en forma d'espectacle titulat "Misia, Reine de Paris". És un enorme plaer que continuïn realitzant aquesta obra avui, i que donin vida a la història d'aquesta dona fascinant.


Juliette Hurel està molt interessada en la música contemporània i treballa al costat dels compositors per entendre i adonar-se plenament de les seves intencions. És la inspiració i la dedicatària de diversos encàrrecs, en particular el concert per a flauta "Love songs" de Bruno Mantovani, estrenat el 2016 amb l'Orquestra Filharmònica de Rotterdam dirigida per Yannick Nézet-Séguin, i "Chant de Résurrection" per a flauta i piano de Philippe Hersant, estrenat el 2021 amb Hélène Couvert.


La discografia de Juliette Hurel és rica i variada: Obres de Martinu i Prokófiev, repertori francès del segle XX, les Sonates de Flauta de Haydn, Concerts per a flauta i orquestra de C.P.E. Bach (amb L'Orchestre d'Auvergne sota la batuta d'Arie van Beek), els àlbums “Impressions Françaises” i “Dawn of Romanticism”, tots els Quartets de Flauta de Mozart amb el Quatuor Voce i l'àlbum “Bach-Inspiration”. El 2020, Juliette Hurel i la pianista Hélène Couvert van gravar una col·lecció d'obres rarament interpretades per compositores franceses (Mel Bonis, Cécile Chaminade, Lili Boulanger) titulada "Compositrices à l'aube du vingtième siècle". Aquests enregistraments han rebut elogis de la crítica i van ser aclamats per la premsa francesa i internacional. Un àlbum de música de flauta romàntica, "Nature Romantique", amb Hélène Couvert i la violoncel·lista Emmanuelle Bertrand, es publicarà el 2023.


Juliette Hurel ha estat flautista solista amb l'Orquestra Filharmònica de Rotterdam des de 1998, i des de 2010 també ha ensenyat al Conservatori de Rotterdam "Codarts".

És directora artística dels "Rencontres Musicales de Noyers sur Serein" i dels "Musicales du Golfe".

Juliette Hurel toca una flauta "Pearl" en or de 18 quirats.


 «Julueta Hurel devora la música amb una energia i un bon humor comunicatius. Tant si interpreta Berio com Bach, mai, amb ella, no se sent la menor dificultat en obres de vegades temibles i repertoris sovint molt allunyats » Le Monde.