Felix Renggli
Solista Internacional

Va nàixer a Basilea ( Suïssa ) on va realitzar els seus estudis de flauta amb els professors Peter-Lukas Graf, Aurèle Nicolet i Gerhard Hildenbrand. Va ser becat per diverses fundacions, obtenint entre altres el “Premi Europa“ en 1991. Després de concloure els seus estudis en la ”Acadèmia de Música de Basilea” obtenint el diploma de solista, va integrar com a primera flauta solista diverses orquestres a Suïssa, Alemanya i Portugal (Tonhalle-Orchester Zürich, Orquestra Gulbenkian Lisboa, Chamber Orchestra of Europe, Orquestra del festival internacional de música Llucana, entre altres).

Va realitzar diverses gravacions per a la ràdio i CDs a Europa i el Japó per a diversos segells , al costat del “Ensemble Contrechamps”, Heinz Holliger, el Quartetto Arditti, Swiss Chamber Soloists,..

Ha sigut convidat a participar de nombrosos festivals internacionals com els de París, Llucana, Lockenhaus, Akyoshidai, Va riure de Janeiro, etc. Felix Renggli desenvolupa una intensa activitat solística i de música de cambra a Europa, el Japó , la Xina, Sud-amèrica i els Estats Units.

Renggli va ser premiat en concursos internacionals de flauta i de música de cambra. En 1994 va ser nomenat professor de flauta en el Conservatori Superior de Música de Basilea.

El seu repertori inclou totes les obres importants per a flauta(s) des del segle 18 (amb instruments de l'època) fins a l'avantguarda del nostre temps, sense oblidar els projectes interculturals que ha realitzat al costat de músics d'Àsia amb els seus instruments tradicionals.

Des de 1999 és un de tres directors artístics del cicle de música de cambra nacional a Suïssa “Swiss Chamber Concerts”, obtenint en 2020 el “Prix Suisse de Musique”

De 2004 a 2013 va ser professor de flauta en la Universitat de música de Freiburg (Alemanya) i en 2014 va canviar, al costat de la seua càtedra de flauta en Basel, al “Conservatori della Svizzera Italiana” a Lugano.


www.felixrenggli.com